utebelysning
Nyheter

Tips för att välja belysning utomhus

Att ha utomhusbelysning av olika slag, det är inte fel. Dels är det bra för att kunna se, dels för att göra det lite mer estetiskt så att säga. När det gäller utebelysning och lampor, så finns det en massa olika bra varianter du kan välja mellan, som passar bra på olika ställen utomhus.

Exempel på delar som kan behöva ha utomhusbelysning:

  • Trädgården
  • Mark och rabatter
  • Terrassen
  • Garage och Carport
  • Ytterdörr och andra entréer
  • Uppfarten

En plats som är ganska så naturligt att sätta upp utebelysning och lampor på, det är vid garageuppfarter och gångar och andra passager. Det är ju viktigt att kunna se bra, även efter att mörkret har fallit. Med bra belysning så blir dessa ytor både säkra och trygga att använda. 

Belys träd och buskar

När det gäller utebelysning och lampor så är det inte bara vid entrén, garaget och uppfarten du kan satsa på att ha detta. Det är riktigt snyggt att sätta ut utebelysning och lampor i din trädgård. Ett sätt att göra det på, det är helt enkelt att belysa dina träd, buskar och växter. Satsa på att ha armaturer med 3000K-4000K färgtemperatur, så att det blir rätt form av ljus.

När buskar, träd och andra växter ska belysas, så passar det bra med grönt, blått eller vitt ljus. Det gör att det grönskan så att säga lyfts fram på bra sätt. Viktigt är dock att tänka på att träd och annat, de ser olika ut, beroende på vad det är för årstid. Under sommaren är det snyggt att belysa vackra blad och blommor, medan det under vintern är snyggare att kunna belysa stammen eller grenverket. Så det kan vara bra att lampor du kan rikta om efter behov. 

Satsa även på att ha belysning i trädgården som slås på automatiskt. Det så att du slipper att styra över det själv. Du kan välja att ha en timer eller ett ljusrelä. Det sistnämnda är bra, eftersom den startar så snart det blir skymning. 

Belysning i trädäck

Om du har ett trädäck eller en altan, så kan det vara snyggt att använda dig av LED belysning. Det passar även bra i trappor. Ett sätt att belysa är att använda dig av infällda spotlights. De är bra eftersom de kan skapa stämning så väl som de kan fungera som en bra extrabelysning.

Smart fasadbelysning

Det kan även vara idé att satsa på bra fasadbelysning. Ha gärna en timer, eller välj armaturer med ljussensorer. Då tänds och släcks de när det blir tillräckligt mörkt eller ljust. Annars är belysning med rörelsesensorer bra, då den tänds när någon närmar sig. Riktigt bra sätt att hålla tjuvar borta!

Hitta utebelysning och lampor

Om det är så att du vill köpa utebelysning och lampor till bra pris, så kan du med fördel kolla in Lamp24. Hos dem finns det mesta inom lampor och armaturer, för både inne och ute. Det gör att du kan satsa på att köpa hem lampor att ha inomhus så väl som utomhus. 

 

Comments Off on Tips för att välja belysning utomhus